Anketa e “TIM Institut”: Alternativa në rritje, BDI në rënie

Nëse nesër do të mbaheshin zgjedhjet në Maqedoninë e Veriut, ato do ti fitonte Lidhja Social Demokrate e Maqedonisë, transmeton Almakos.

Ky konkluzion është një nxjerrë nga një anketë e cila është realizuar nga “Tim Institut” për nevojat e LSDM-së.
Në pyetjen se për kë do të votonin, koalicionin e udhëhequr nga LSDM do ta votonin 24.1 për qind e qytetarëve, ndërsa koalicionin e udhëhequr nga VMRO-DPMNE do ta votonin 21.1 për qind.
Sipas kësaj ankete për partinë Alternativa  do të votonin 2  për qind e qytetarëve, për Aleancës për Shqiptarët 1,8 për qind, PDSH-në, 0.2 përqind dhe BDI-në, 5.6 përqind.

Sondazhin e plotë mund ta lexoni në linkun e mëposhtëm:
http://www.sdsm.org.mk/Gis/Upload/2019/ZZ2_Poll2_SHOW_slideshow_rev2%20-%20Copy.pdf

Shto koment