Punime të domosdoshme në rrjet, në këto vende do të ketë ndërprerje të rrymës dy ditët e ardhshme

Njoftimi i plotë nga KEDS-i për punimet në rrjet, pa ndërhyrje:

24.09.2020

Punime të domosdoshme për sigurinë e  sistemit

Prishtinë

1.

NS 35/ 10 kV Fushë-Kosova  do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Bardh i Madh    (Kodi: 15018018) prej orës 10:00-14:00

Vendet: Lagjja 28, pjesa e Fushë-Kosovës pas Hekurudhës, Kuzmini dhe Bardhi i Madh.

Arsyeja: Dislokimi i rrjetit dhe kyçja e ndarësit linjor.

Mitrovicë

1.

NS 110/10 kV Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Novolani (Kodi: 73000005) prej orës 10:00-14:00

Vendet: Një pjesë e Bukoshit, Novolani, Kolla, Vërnica, Rezniku, Shallci, Druvari dhe Mihaliqi.

Arsyeja: Bartja e rrjetit 10kv në shtylën e re, terheqja e përçuesve të lakuar.

2.

NS 110/10 kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Turiqevci (Kodi: 74000006) prej orës 10:00-14:00

Vendet: Llaushë, Rakinicë, Kopiliq i Epërm, Kllodernicë, Turiqefc, Burojë, Vojnik, Izbicë, Ozrim, Kopiliq i Ulët dhe  Açarevë.

Arsyeja: Punimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve  dhe kontrollimi i TS për vaj.

Prizren

1.

NS 35/10 kV Dikanca  do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Brodi (Kodi:30037003) prej orës 10:00-14:00

Vendet: Fshati Brod dhe afariste:N.P.T “Kuk Comerc”(Motel Argjena), TS- IPKO Brod, TS- Penda HC Dikance.

Arsyeja: Përforcim apo ndërrimi shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm dhe përforcimi i përçuesve.

Gjakovë

1.

NS 35/ 10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Bellanica  (Kodi: 82082005) prej orës 10:00 – 14:00

Vendet: Rr.605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), rr.608 Hamdi Berisha (1 konsumator), fshatrat: Balincë, Bardhë, Bellanicë, Javor, Lladroc, Lladroviç, Lubizhdë, Lluzhnic, Ngucat, Senik dhe  Temeqinë.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm në Gucat.

2.

NS 35/ 10 kV Gjakova 1  do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Ponosheci   (Kodi: 80080006) prej orës 09:00-12:00  dhe 13:00-16:00.

Vendet: Babaj Bokës, Dallashaj, Devë, Duzhnjë, Gusk, Jahoc, Korenicë, Madanaj, Mejë, Morinë, Nec, Orize, Ponoshec, Popoc, Ramoc, Rracaj, Rrypaj, Sheremet, Shishman dhe Smolicë.

Arsyeja: Pastrimi i linjës 10kV nga vegjetacioni.

Ferizaj

1.

Në NS 35/10 kV Kaçanik në daljen 10 kV Bobi  do të ndërprehet stabilimenti. Trafostacionet 10/0.4 kV që do të mbesin pa furnizim me energji elektrike:

40043002217 – Kemjal Elezi qendra nga ora 09:00-12:00  dhe 13:00-17:00

40043002238 – Diabas nga ora 09:00-12:00  dhe 13:00-17:00

40043002242 – Bob nga ora 09:00-12:00  dhe 13:00-17:00

40043002057 – Halilallar  nga ora 09:00-12:00  dhe 13:00-17:00

40043002058 – Kotlin nga ora 09:00-12:00  dhe 13:00-17:00

40043002059 – Kotlin (Rek – Sremçe) nga ora 09:00-12:00  dhe 13:00-17:00

40043002060 – Laq nga ora 09:00-12:00  dhe 13:00-17:00

40043002061 – Bush(Pustenik) nga ora 09:00-12:00  dhe 13:00-17:00

40043002062 – Ipko nga ora 09:00-12:00  dhe 13:00-17:00

40043002053 – Gajre nga ora 09:00-12:00  dhe 13:00-17:00

40043002063 – Strazh-ts i Vjeter nga ora 09:00-12:00  dhe 13:00-17:00

40043002064 – Strazh – TS I ri  nga ora 09:00-12:00  dhe 13:00-17:00

40043002114 – TS Vehbi Lika nga ora 09:00-12:00  dhe 13:00-17:00

40043002232 – TS blinaj  nga ora 09:00-12:00  dhe 13:00-17:00

40043002054 – Ivaj-TS i vjetër  nga ora 09:00-12:00  dhe 13:00-17:00

40043002055 – Vala 900  nga ora 09:00-12:00  dhe 13:00-17:00

40043002056 – Ivaj TS- ri  nga ora 09:00-12:00  dhe 13:00-17:00

40043002108 – Ivaj TS- ri  nga ora 09:00-12:00  dhe 13:00-17:00

40043002113 – Lagjja Zmak  nga ora 09:00-12:00  dhe 13:00-17:00

Vendet: Bobi, Ivaja, Kotlina, Laqi, Bushi, Pusteniku dhe Strazha.

2.

NS 35/ 10 kV Badovc do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Janjeva   (Kodi:10014011) prej orës 10:00-14:00

Vendet: Janjeva, Shashkovci, Akllapi, Terbuvci Gushterica e Eperme Shushica.

Arsyeja: Shtrëngim i përçuesve, ndërrim i izolatorëve dhe vendosje e bazave te siguresave nëpër trafostacione.

Peja

1.

Në NS 110/ 10 kV Peja 2   në Daljen 10 kV  Kastrati  (Kodi: 51000007)  do te ndërprehet  stabilimenti  prej orës 10:00-14:00.

Trafostacionet 10/0.4 kV që do të mbesin pa furnizim prej orës 10:00-14:00:  Hervoqi ( Junikët) 51000007009; Llozhani l (kodi: 51000007010; Llozhani ll (kodi:51000007011; Zllapeku ll (kodi51000007012); Zllapeku l (kodi: 51000007013); Zllapeku lll (kodi:51000007014); Zllapeku IV( kodi: 51000007015; Duboqaka (kodi: 51000007016); Kastrat Kulla (kod:51000007017); Kombinati i LK (kodi: 51000007018); Kastrat te Kisha (kodi: 51000007019); Poqesta shkolla(kodi: 51000007020); Belinca l (kodi: 51000007021); Doberdoli lll (kodi: 51000007022); Doberdoli I (kodi: 51000007023); Dobërdoli II(kodi: 51000007024); Poqesta l(kodi: 51000007025); Poqesta Krasniqët (kodi: 51000007026); Ramuni ll (kodi: 51000007028); Milovansi (kodi: 51000007029); Vragoci(kodi: 51000007030); Babiqi (kodi: 51000007031); Pishtani (kodi: 51000007032); Belinca ll (kodi: 51000007033); Qaush Berisha (Sepa)(kodi: 51000007034); Zllapek Lagjja e Boshnjakëve (kodi: 51000007041); Adem Berisha Separacion( kodi: 51000007042); Ambulanta – Gorazhdevc (kodi: 51000007045); Kastrati (kodi: 51000007049); Separacioni i Zallit  Kreshnik Sahit  Krasniqi (kodi: 51000007050.

Vendet: Llozhani, Zllopeku, Poqesta, Belinca, Doberdoli, Babiqi, Pistoni dhe Sedefi.

Arsyeja: Pastrimi i rrjetit, ndërrimi i shtyllave,  izolatorëve  dhe përforcimi i rrjetit.

2.

NS 110/10 kV Deqan do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Lumbardhi (Kodi: 53000005) prej orës 11:30-13:00

Vendet: Lluka e Epërme, Lluke Gecaj, Pozhari, Gllogjan, Shaptej, Lumbardh, Irzniq, Ratishe, Gramaqel dhe Maznik.

Arsyeja: Evitim rreziku vendosja e një konzolle në fshatin Llukë e Ulët, lagjja Tetaj.

Punime në projekte investive

25.09.2020

Prishtinë

1.

NS 110/10 kV Prishtina 5 do të ndërprehet:

TS 10/04kV TSB Llukar   ZPRR2016  (kodi: 13000004117 ) prej orës    10:30-15:30

Vendet: rr.Shefqet Krasniqi dhe rr. në Llukar (një pjesë).

Arsyeja: Punime  në projektin PLC.

2.

Në NS 220/10kV Drenasi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Gllobari 2 (Kodi: 16100028) prej orës 08:30-09:00 dhe nga 15:00 -17:00

Vendet: Tresteniku, Shtutica, Polluzha dhe Gllobari.

Arsyeja: Krijimi i kushteve pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

3.

NS 10/0.4kV  Tërstenik Bylykbashët(kod: 16100028128) prej orës 08:30 -17:00

Vendet: Bylykbashët.

Arsyeja: Ndërrimi i ormanit, i ndarësit dhe i transformotorit të ri.

4.

TS 35/10kV Fushë- Kosova  nga Dalja 10KV Bardhi i Madhë do të ndërprehet:

TS 10/04kV TS Gërgurët (Kodi :15018018065) prej orës 09:00 – 16:00

Vendet: Gërgurët.

Arsyeja: Vendosja e shtyllave nën tension.

5.

NS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

NS 10/04kV Furra Laura  (kodi: 14000001004 ) prej orës    09:00-17:00

Vendet: Një pjesë e rr. Skënderbeu, një pjese e Valon Hasanit.

Arsyeja e ndërprerjes: Punime në  projektin “Zgjerimi dhe Përforcimi i Rrjetit 2019“, LOT 10 Prishtina – konsumatorët në rrjetin e ri.

6.

TS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

TS 10/04kV Prugofc Zuqollët (Kodi 15019009121 ) nga 09:00 – 17:00

Vendet: TS Prugofc Zuqollët.

Arsyeja: Shtrirja e kablos nën linjen ekzistuese.

7.

Në TS 220/10kV Drenasi nga Dalja 10 kV Baice Çikatove  do të ndërprehet:

Degëzimi 10kV (Kodet: 16100008163, 16100008164, 16100008178, 16100008249.) prej orës 09:00 – 09:15 si dhe nga ora 15:45-16:00

Vendet: Fshati Tërrnavc.

Arsyeja: Krijimi i kushteve për punë pa tension  në Obri – ndarja e urave të tensionit të mesëm.

8.

Në TS 220/10kV Drenasi nga Dalja 10 kV Baice Çikatove  do të ndërprehet :

Degëzimi 10kV (Kodet 16100008165, 16100008166, 16100008167, 16100008168, 16100008169, 16100008170, 16100008171.) prej orës 09:00 -16:00

Vendet: fshati Obri.

Arsyeja: Lëshimi në punë i rrjetit të ri (Vendosja e shtyllave dhe konzollave) – në TS Obri Shkolla  dhe TS Obri Xhemajlët.

Gjakovë

1.

TS 110/35/10kV Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Pataçani  (Kodi:82000001 ) prej  orës  09:00 – 12:00

Vendet: fshatrat: Bratotin, Drenoc, Nushpal, Pastasellë, Pataçan i Epërm,  Pataçan i Poshtëm, Senoc, Varjak dhe Zatriq.

Arsyeja: Demontimi i shtyllave të thyra në tensionin e mesëm dhe vendosja e shtyllave të reja në degëzimin – Vrajak.

25.09.2020

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

Në NS 110/10 kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Nr 18  Arbëria 2  (Kodi: 12000012) prej orës 09:30 – 12:30

Vendet: Lagjja Arbëria (një pjesë).

Arsyeja: Zgjidhja e kabllos nga kthina ekzistuese hyrese në TSB  “Nasuf Zhegrova” Butrinti dhe vendosja e saj në kthinën hyrëse të TSB-së së ri “Efor-Luki”. Vendosja e kabllos së re 10(20)kV në kthinën hyrëse të TSB “Nasuf Zhegrova”.

Gjakovë

1.

Në NS 35/10 kV Gjakova II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kovikti  (Kodi: 81084022) prej orës 09:00 – 13:00

Vendet: Rr.Bujar Syla (1konsumator, rr.Edit Durham, rr.Elton Zherka, rr.Marin Barleti (një pjesë), rr.Mbretëresha Teuta, rr.Musa Zajmi, rr.Rruga Tirana, rr.Xh.Gjakova dhe rr.Xhemajl Avdullahu.

Arsyeja: Dislokimi i pjesës së mbetur në linjën 10kV dhe 0.4kV sipas zgjidhjes teknike.